Schaatsplezier in Baron Casier!

Vandaag beleefden de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar schaatsplezier in Baron Casier! De ene viel al wat mee dan de andere, maar leuk was het voor iedereen!
Hier enkele foto's!






















Netbal

Woensdag 19 december deed het 5de en 6de leerjaar mee aan het netbaltornooi.
En ja hoor..we zijn de 2de! De leerlingen waren echt heel goed, ze deden enorm hun best en werden sterk aangemoedigd door Juf Elize en juf Angelique!
Dikke proficiat aan de leerlingen die deelnamen aan het tornooi!













Nieuwjaarsbrieven schrijven en knutselen!

Beste bloggertjes,

Jaja...straks nemen we afscheid van 2012! Wat vliegt die tijd.....!
Opnieuw tijd om onze wensen neer te pennen!
De leerlingen mochten hun zelfgemaakte Nieuwjaarsbrieven op de computer typen en die ook zelf knutselen. Met kertsboeken, stickers, glitters,....amuseerden ze zich enorm!
Hier wat resultaten....










Onze ecologische voetafdruk berekenen!


Hallo,
 
In de taalles leerden we wat de ecologische voetafdruk is.
Een woordje uitleg:

De ecologische voetafdruk is de oppervlakte aarde die nodig is in de levensstijl van een persoon, stad of land. Wij leven, dus wij gebruiken een stukje aarde. Dat hangt af van wat en hoeveel je consumeert.

Als je frietjes met stoverij eet, is er grond gebruikt om aardappelen te kweken, zijn er koeien gekweekt voor het vlees, zijn die koeien gevoederd, is dat voeder geteeld, vervoerd, verpakt,…

Op onze planeet is ruim 11 miljard hectare grond beschikbaar om van te leven en we zijn met ongeveer 6 miljard mensen op deze aardbol.

Ieder van ons heeft recht op 1,7 hectare of ongeveer 3 voetbalvelden per persoon. Dit noemen we het eerlijke aarde – aandeel. Maar wij, als Belg, gebruiken gemiddeld 6.7 hectare per persoon!! Dit zijn ruim ongeveer 13 voetbalvelden! Voor een Amerikaan is dat 9.7 hectare!

“Zijn we dan goed bezig?”, vroegen we ons af.

 Daarom zijn we zelf onze ecologische voetafdruk gaan berekenen.

Sommigen schrokken toen ze het resultaat zagen, anderen waren heel erg fier! We hebben veel bijgeleerd.

 
Groetjes,

 

Juf Angelique