Opnieuw wat handenwerk!

Hallo iedereen,

Intussen zijn we gestart met het nieuwe thema 'Wat een weertje'. Daar hoort natuurlijk ook weer een techniekles bij!
De leerlingen maakten via een stappenplan een windmolen en een windwijzer. Ze werkten op een rustige manier zeer goed samen en het resultaat mocht gezien worden! De juf is tevreden en fier! En natuurlijk ook de leerlingen!

Vele groetjes!
























Voorstellen van onze gebouwen

Hier enkele foto's waarbij de leerlingen hun gebouw voorstelden aan de andere groepen. Ze vertelden uitgebreid hoe ze aan het werk gingen, welke problemen ze meemaakten, hoe ze dit hebben opgelost,...!













Het atomium bouwen op onze eigen manier!

Hallo bloggertjes,

Het 3de en 4de leerjaar kregen de uitdaging om een gebouw te bouwen die gelijkt op het atomium. Ze mochten hier natuurlijk hun eigen toets aan geven!
En dat vonden ze leuk! Vooraleer ze aan het werk gingen, maakten ze een schets van hun bouwsel.
Ze kregen allerlei materiaal om aan de slag te gaan. Dit materiaal werd klassikaal besproken.
Samen in groep maakten ze de mooiste, leukste en grappigste gebouwen!
Het gebouw moest wel aan een aantal criteria voldoen: 9 bollen, stevig en vast, klei als ondergrond, praktisch, bollen moeten verbonden zijn met stokjes,...
Hiermee hielden ze allemaal rekening.
Na het groepswerk stelden de leerlingen hun gebouw voor aan de klas. Ze vertelden hoe ze aan het werk gingen, welke problemen ze meemaakten, hoe ze dit opgelost hebben,... De andere leerlingen gaven ook hun mening!
Op het einde mochten de leerlingen op een briefje een nummertje noteren van het gebouw die zij het beste vonden. Rararara.....wie is de winnaar?