India inleefatelier (te Roeselare)

Beste bloggertjes,

Vandaag vertrokken we om 8.30 uur met de trein vanuit Waregem richting Roeselare. Om kwart over negen werden we verwacht in Studio Globo, waar wij het inleefatelier rond India mochten ontdekken.
De leerlingen van het 5de leerjaar trokken naar het dorp Malaipatti met de trein en de leerlingen van het 6de leerjaar mochten in de stad Mumbai vertoeven.
Iedere leerling kreeg een andere naam en een andere rol in het dagelijkse leven van de stad of het dorp.
Bijvoorbeeld: Amy maakte chapatti's voor het dorpsfeest, Bryan was journalist van de stad en interviewde de mensen, Clio was schilder en maakte de stad mooi, Ronaldo sorteerde metaal en ijzer,...

Rond de middag werden de leerlingen van de stad uitgenodigd voor het dorpsfeest. Daar aten we allerlei lekkere, typische gerichten ( Chapatti's, Punga, rijst,.. ). Mmmm, lekker. We mochten ook genieten van een mooi dansje van de leerlingen uit het dorp.

Wanneer het feest afgelopen was, aten we onze boterhammetjes op. Om één uur vertrokken we uit Studio Globo en wandelden we nog wat in de winkelstraten van Roeselare. Onze trein vertrok namelijk om 13.55 uur dus we hadden nog wat tijd over. Juf Conny is vandaag jarig en ze heeft ons getrakteerd met een ijsje!! Mmmmmm.......!! Bedankt juf Conny en wij wensen je nogmaals een dikke proficiat!!

Groetjes,


Juf Angelique






















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten